Noutati

» 05.07.2011
Sa lansat situl oficial www.lagoto.ro
» detalii....



 

Retete cu trufe

Trufele sint vinate pentru gustul fin si aroma lor inconfundabila de care nu poti decit sa te indragostesti la prima degustare. Incercati sa utilizati citeva din trufele culese pentru a va bucura familia si prietenii cu delicatese pe care le vor pomenii multa vreme. Pe net veti gasi o multime de retete cu trufe, din care puteti alege cele mai potrivite, pentru experienta dumneavoastra in arta culinara. Eu am sa pun aici citeva pe care le-am incercat personal si mi-au placut mult.

Pregatirea trufelor inainte de utilizare este foarte simpla. Spalati trufele cu o perie de plastic, pentru a inlatura pamintul lipit de crusta exterioara a trufelor. In general pentru mincare, trufele se utilizeaza crude, razuite foarte subtire peste preparatele calde. Grasimile utilizate la gatirea alimentelor (ulei, unt, sucul propriu al carnii, etc) vor realiza liantul dintre trufe si mincare, purtind aroma trufei in interiorul preparatului.

 

Unt cu trufe

Ingrediente:

  • un pachet de unt (65% sau 80% grasime)

  • 40-50 gr de trufe negre

  • Sare (dupa gust)

Se amesteca untul cu trufele razuite fin si sarea. Pentru ca aroma sa treaca de la trufa la unt, este indicat ca pregatirea untului cu trufe sa se faca cu 20-30 de minute inainte de servire. Ungeti untul pe paine prajita pentru a simti mai bine savoarea trufei.

Personal prefer ca painea sa fie data cu putin usturoi inainte de a fi unsa cu unt si peste presar frunze de patrunjel taiate marunt. Citeva rosii de gradina vor completa perfect un aperitiv pe cinste.

 

 

 

 

Omleta cu trufe

Ingrediente: (pentru 2 portii)

  • 6 oua de gaina

  • 25 gr trufe negre

  • Sare si piper dupa gust

  • O legatura de frunze de patrunjel verde

Se sparg ouale si se amesteca cu sarea, piperul si jumatate din trufe razuite fin. Se prajeste omleta in tigaie si la final se adauga restul de trufe si patrunjelul taiat marunt. Se serveste dupa 5 minute.

Daca doriti puteti “imbunatatii” omleta cu bucati de salam taiat marunt perpelit putin in ulei, inaintea oualor. O salata de castraveti si gogosari muraturi va merge foarte bine alaturi de acest preparat.